fbpx
Babeczki z dziką różą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z dziką różą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 12 łyżeczek marmolady różanej
  • 4 twarde jabłka z czerwoną skórką

Przygotowanie

Babeczki z dziką różą udekorowane jabłkowymi różyczkami są łatwiejsze niż myślicie!

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180°C (bez termoobiegu).
  2. Jabłka obieramy bardzo cienko, aby skórka była jak najdłuższa.
  3. Wstawiamy skórki na 10 minut do mikrofali, aby je zmiękczyć.
  4. Do wysokiego naczynia wbijamy jaja, dodajemy olej i mleko, wsypujemy zawartość torebki i dokładnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą.
  5. Do papilotek nakładamy po 1 łyżce ciasta, następnie 1 łyżeczkę marmolady i ponownie 1 łyżkę ciasta, do 3/4 wysokości.
  6. Skórkę jabłkową układamy w formie róży (zawijając od środka na zewnątrz) i delikatnie zanurzamy w cieście.
  7. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż babeczki urosną.
  8. Patyczkiem sprawdzamy delikatnie, czy babeczki są upieczone.
  9. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
  10. W babeczki wbijamy pik.

Babeczki nie tylko wyglądają wspaniale, ale też świetnie smakują. To rewelacyjny i szybki przepis, gdy spodziewamy się gości.

Babeczki z dziką różą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+