fbpx
Babeczki z jagodami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z jagodami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Krem:

Przygotowanie

Dary lasów łączymy z darami tropików w babeczkach z jagodami i cytrynowym kremem. Pycha!

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleko, wsypujemy zawartość torebki z ciastem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą.
  3. Do foremek nakładamy ciasto, kolejno: jedna łyżka ciasta, jedna łyżeczka jagód, które przykrywamy jedną łyżeczką ciasta.
  4. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż babeczki urosną i zaczną lekko pękać. Patyczkiem sprawdzamy delikatnie, czy babeczki są upieczone.
  5. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy je do ostudzenia.
  6. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z cukrem.
  7. Do wysokiego naczynia wsypujemy jagody i blendujemy z 1/4 szklanki wody.
  8. W garnku na małym ogniu podgrzewamy zblendowane owoce, dodajemy do nich mieszankę cukru i mąki ziemniaczanej. Mieszamy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia na 10 minut.
  9. W oddzielnej misce łączymy masło, śmietankę kremówkę, cukier puder, sok i skórkę z cytryny. Całość ucieramy mikserem na wysokich obrotach przez 10 minut.
  10. Kiedy babeczki całkowicie ostygną, szprycą do dekoracji nakładamy na babeczki warstwami krem cytrynowy i galaretkę jagodową. Babeczki dekorujemy kilkoma owocami.
  11. W babeczkę wbijamy ulubione piki.

Musicie spróbować tych pyszności!

Babeczki z jagodami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+