fbpx
Babeczki z morelami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z morelami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:Dekoracja:

Przygotowanie

Połączenie moreli z orzechami? Dziś będzie niecodziennie: zamiast tradycyjnych orzechów do owoców dorzucimy pistacje!

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Babeczki do domowego wypieku mieszamy dokładnie z jajkami, olejem, mlekiem i cynamonem.
  3. Myjemy i osuszamy morele, a następnie kroimy je w kostkę o boku ok. 0,5 cm.
  4. Dodajemy owoce do ciasta i ostrożnie mieszamy.
  5. Nakładamy ciasto do 12 silikonowych foremek (do 3/4 wysokości).
  6. Babeczki pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut, aż urosną i zaczną lekko pękać. Odstawiamy do ostudzenia.
  7. Siekamy obrane pistacje i posypujemy nimi wierzch babeczek. Dekorujemy cukrem pudrem.
  8. Wbijamy swój ulubiony pik i... gotowe!

Proste rozwiązania są najlepsze. W niecałą godzinę możemy stworzyć 12 porcji morelowo-pistacjowych pyszności!

Babeczki z morelami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+