fbpx
Babeczki z winogronami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z winogronami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 200 g sera bleu
  • 20 białych winogron
  • 4 łyżki cukru
  • 100 ml wody

Przygotowanie

Winogrona to owoce, które lubią łączyć się z różnymi smakami. Spróbujcie pary winogrona + ser bleu w babeczkach czekoladowych.

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Przygotowujemy papilotki i formę do wypieku babeczek.
  2. Czekoladę w kostkach wrzucamy do szklanki, którą wkładamy do ceramicznej miski z wrzątkiem. Mieszamy do rozpuszczenia.
  3. Mieszamy dokładnie jajka, olej, kakao, mleko, czekoladę i mieszankę do wypieku babeczek.
  4. Nakładamy ciasto do foremek, do 3/4 wysokości.
  5. Pieczemy ok. 20-25 minut do wyrośnięcia babeczek. Odstawiamy do ostudzenia.
  6. Podgrzewamy w garnku wodę, grona winogron i cukier do zagotowania, aż do otrzymania syropu.
  7. Odcinamy 1/3 góry babeczek i przekładamy kostkami sera bleu i dwoma gronami winogron.
  8. Wybieramy ulubione piki i wbijamy do babeczek!

Smakują Wam takie ciekawe smakowe połączenia?

Babeczki z winogronami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+