fbpx
Biszkopt - rolada kokosowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Biszkopt - rolada kokosowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

Prosta i szybka propozycja kokosowego deseru, który łączy w sobie wszystko co najlepsze w roladach. Do tego latte i możemy cieszyć się udanym popołudniem.

  1. Formę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do wysokiej miski wsypujemy mieszankę do wypieku biszkoptu i miksujemy 5 minut z jajami i 100 ml wody (zwiększamy ilość wody w stosunku do podanej w przepisie na opakowaniu).
  3. Masę wylewamy na formę i wstawiamy do piekarnika na 15-18 minut do zarumienienia.
  4. W wysokiej misce miksujemy przez 2-3 minuty ser mascarpone, mleko kokosowe oraz cukier puder.
  5. Do kremu wsypujemy żurawinę i wiórki kokosowe, odsypując po 2 łyżki do dekoracji.
  6. Upieczone, ciepłe ciasto kładziemy wierzchem na ściereczce, odklejamy papier do pieczenia i nakładamy krem, zostawiając 1/3 do dekoracji.
  7. Biszkopt zawijamy, uważając, aby krem nie wyciekł, a następnie całość zawijamy w folię aluminiową i wsadzamy do lodówki na godzinę.
  8. Schłodzoną roladę wyciągamy i dekorujemy pozostałym kremem, posypując obficie żurawiną i kokosem.
  9. Ozdabiamy pikiem.

Przyznacie, nie sposób oprzeć się dokładce.

Biszkopt - rolada kokosowa - Delektujemy.pl

Biszkopt - rolada kokosowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+