fbpx
Biszkopt - sernik z awokado - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Biszkopt - sernik z awokado
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:Nadzienie:Dekoracje:

Przygotowanie

Sernik to zawsze dobry pomysł. Tym razem propozycja z awokado i pomarańczami - pycha!

  1. Kwadratową formę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 200 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do wysokiej miski wsypujemy zawartość torebki z ciastem, dodajemy jaja, 100 ml wody (zwiększona ilość w stosunku do przepisu na opakowaniu) i miksujemy na średnich obrotach przez 5-6 minut.
  3. Masę wylewamy na formę i wstawiamy do piekarnika na 15-18 minut do zarumienienia.
  4. Patyczkiem sprawdzamy, czy ciasto jest upieczone. Odstawiamy je do wystudzenia na 15 minut.
  5. Do wysokiej miski wkładamy obrane awokado, obrany miąższ pomarańczy bez włókien, sok z cytryny oraz daktyle.
  6. Całość blendujemy na gładką masę, a na koniec dodajemy rozpuszczoną we wrzątku galaretkę i szybko mieszamy.
  7. W drugiej misce ubijamy zawartość torebki z sernikiem błyskawicznym z mlekiem (dodajemy mniej mleka niż zalecane na opakowaniu), aż do uzyskania gładkiej masy.
  8. Wtedy dodajemy krem awokado i miksujemy całość na gładki krem o lekko pistacjowym kolorze.
  9. Krem wykładamy na biszkopt i posypujemy posiekanymi pistacjami.
  10. Ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny do schłodzenia.
  11. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Orzeźwiające pomarańcze i sycące awokado idealnie współgrają jako uzupełnienie popołudniowej kawy.

Biszkopt - sernik z awokado - Delektujemy.pl

Biszkopt - sernik z awokado

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+