fbpx
Sernik z brzoskwiniami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik z brzoskwiniami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 50

Składniki

Ciasto:Spód:Dekoracja:

Przygotowanie

Nawet brak piekarnika nie stoi na przeszkodzie by zostać mistrzem deserów. Przepis na sernik z brzoskwiniami i nutą orzechową pomoże Wam otrzymać tytuł mistrza w mgnieniu oka.

  1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Herbatniki kruszymy, a następnie blendujemy z masłem i posiekanymi lub zmielonymi orzechami do uzyskania gładkiej masy.
  3. Masą wykładamy dno formy dociskając mocno do dna, po czym wstawiamy do lodówki na 20-30 minut.
  4. Miksujemy 600 ml z mieszanką do sernika na zimno i aromatem przez około 4 minuty.
  5. Wylewamy masę serową na schłodzony spód z herbatników i wstawiamy na kolejne 30 minut do lodówki.
  6. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do wystudzenia.
  7. Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skóry, kroimy na cząstki i blendujemy na gładko.
  8. Dodajemy wystudzoną galaretkę do musu brzoskwiniowego i schładzamy lekko w lodówce.
  9. Gdy mus brzoskwiniowy zaczyna się ścinać wylewamy go na stężałą masę serową i ponownie wstawiamy do lodówki na 1,5 h.
  10. Przed podaniem wierzch sernika dekorujemy orzechami pekan.
  11. Ozdabiamy pikiem.

Bez pieczenia, szybko i pysznie!  

Sernik z brzoskwiniami - Delektujemy.pl

Sernik z brzoskwiniami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+